Windmills on the Air

International Mills Days on the air

Mills Days on the air is inmiddels een internationaal evenement

Mills Days on the air is inmiddels een internationaal evenementNegen jaar geleden begonnen wij, samen met het gemaal in Nieuw Beerta, Mills on the Air, nieuw leven in te blazen en niet geheel zonder succes. Van vele kanten werden we geroepen en uiteraard werden alle contacten bevestigd met een QSL-kaart.

In de daarop volgende jaren groeide het aantal deelnemers in Nederland gestadig en inmiddels sloten zich ook verschillende stations uit Engeland aan voor het verkrijgen van het Mills-Award.

In 2015 sloten zich ook enkele stations uit Zweden en België aan. Was het dus eerst National Mills Days nu begint het echt International Mills Days te worden en onder die naam zullen we ook in Europa propaganda gaan maken.

Wij nodigen hierbij radio-amateurs, die in de buurt van een molen wonen, zich met de molenaar in verbinding te stellen en te onderzoeken of ze hun molen “: in de lucht “kunnen brengen. Mogelijk krijg je naast met de molenaar te maken met een Stichtingsbestuur, die je maar eens onze hieronder genoemde website moet laten zien, die verduidelijkt waarmee we bezig zijn in Nederland. Je hoeft niet per definitie in de molen te zenden. Ook een plekje op het terrein of in de vaart bij de molen is hiervoor geschikt.

Het is gebleken dat door onze aanwezigheid als amateurs ook interesse voor onze hobby wordt gewekt en dat is nog steeds noodzakelijk. Graag verwijzen wij naar onze website : http://www.pd6mill.com/ en zijn altijd bereid je met raad en daad bij te staan, waar dit mogelijk is.

Zien we dit jaar op 13 en 14 mei 2023, wéér nieuwe molenstations “on the air “ ??? PB7Z, Bernard Zuidema en PD5JFK, Jelle Knot. Wij zijn actief als PB16MILL, vanuit de molen de Eendracht in Gieterveen (Dr)

PA6WACHTER

de Wachter

Vanuit de Veron afdeling A67 Assen  doen we  ook dit jaar weer mee, en zijn actief met de call “PA6WACHTER “vanaf de museum molen “de Wachter ” in Zuidlaren.  Voor meer info over deze molen zie http://www.dewachter.nl   Aangezien de molen op zondags gesloten is zijn de radiozendamateurs alleen op zaterdag aanwezig. Vrijdags bouwen we de antennes op en installeren we onze apparatuur. We zijn actief op de zgn. HF banden  en brengen zo de molen wereldwijd onder de aandacht. Tevens zijn we  op de 2 meter band actief voor meer lokale verbindingen.  In de molen is veel te zien en in de Dieks Dele is een museum ondergebracht. Wij zijn daar te vinden in het Restaurant gedeelte en heten u van harte welkom.  Harm PA0HPG, Arend PE2AE, Wiebe PE1JHT , Ad PA2PCH en Gerrie PA7TT.

Reacties zijn gesloten.